Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tal på kärnkraftsvännernas konvent.


KÄRNKRAFTSVÄNNERNA

Det som hände där i Harrisburg har säkert aldrig hänt!
Det som händer nu i Zaporizjzja verkar inte riktigt.
I Tjernobyl blev det faktiskt inte mycket sönderbränt
och i Fukushima söndersmälte aldrig något viktigt.

Kärnkraftvänner, vi är realister även in futurum.
Härdsmältor och bomber, det är bara fantasi.
Katastroferna i presens liksom i preteritum
de är bara parenteser som romantisk poesi.

Avfallets produkter går att gräva ner i jorden.
Våra barn och barnbarnsbarn kan säkert fixa det!
Tro på kärnkraftsenergin som blev för tillväxt vorden!
Den skall ge oss kraft i dag om ej i evighet. 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-12 19:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP