Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elfte september bagatell 5

 

 

Liberalerna

är på krigsstigen gängen

värsta fienden

huka er kriminella

för förändringens vindar

 

blåser hårt över

vårt kära fosterland är

för de som har allt

givet resten får vara

glada behålla livet

 

riv alla broar

bygg flera murar ropen

skallar på gator

och torg står män i kostym

med blåsippor i en korg

 

delar ut smockor

åt höger och åt vänster

bevakar gränser

ingen obehörig ska

till vår kära land släppas in

 

imorgon valdag

varje fredag står Greta

och hennes vänner

i ur och skur och varnar

för att gör vi inget åt

 

klimatet behövs

inte bara broar och

murar byggas så

och även ett himmelskt tak

över våra huvuden

 

lyssna på våra

politiker se dem djupt

in i ögonen

vill de allas väl eller

bara sitt eget bästa

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-10 11:01



Bookmark and Share


    Music mind VIP
Valet och kvalet. Jag förtidsröstade i godan ro.
2022-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP