Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


kavalkad

 

Jag ville samla trupperna, göra oss redo för strid. Jag ville slipa svärden, ta på rustningarna och fylla magarna med mjöd. Ingjuta mod och hopp och tålamod. Lyfta armen mot himlen och ge signal. Jag ville tala med obruten röst. Trösta kvinnorna med kjolfållarna i leran. Vagga barnen till sömns och fästa trådarna på broderierna på väggarna. Röra i grytorna till dess köttet var mjukt. Och mest av allt ville jag få ångesten på flykt ur mitt sargade bröst.  

Jag ville få fäste i människornas hjärtan, sjunga sånger ingen hört förut, se dig klappa händerna i baktakt. Jag ville så gärna se det andra inte ser.  

Och ändå stod jag bara där. Oförmögen. Med armarna längs sidorna. 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-09-10 13:24



Bookmark and Share


  Skatflickan VIP
Så starkt
Så precist
Så nära

2022-11-17

  Gunnar Hilén VIP
Som (önske-) drömmen man vaknar upp ur, till "märkligheten" som kan ha en underlig förmåga att dra luften ur en.
2022-09-12

  SatansSon
som 12åring fantiserade jag att jag flöt iland i Kuwait som vuxen och blev kung där. från Kuwait erövrade jag hela världen.
2022-09-11

  Blomma-Stjärna VIP
texten påminner mig om att det finns en tröskel "av verklighet" som kan vara obehaglig eller svår att ta sig över innan man blir så duglig, helande och handlingskraftig som man drömmer om
2022-09-10
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP