Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.09.10 lördag. Inför oro och massdöd


Så får det inte ske

Nej, detta vill jag inte ska ske
och nu kommer besvärjelserna i höga travar.
Rastlösheten river och sliter ut all
egensinnighet ur mörkret

Du du, svarta katt i ett mörkt rum
som ingen finner.
Kommen väl hit, ska du vara.
Låt oss törsta i godan ro. Tills faran är över.

Du vet, döden är milsvid rädsla för livet
och ett nederlag för den oförberedde.
Som Max von Sydow sa: ”-Min kropp är beredd,
men jag är rädd.”

eller var det: ”-Min kropp är rädd,
men jag är beredd.” Inför ödet.
Fast slutet har ingen tid
eller plats längre.

Vänta ett slag medan jag tänker.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-10 18:45



Bookmark and Share


  Niliboy
Hädanfärd, å skulle ljuga om jag inte är rädd!
2022-10-02

  Niliboy
Väntar mig en ljuvlig hä
2022-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP