Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tar ned frågan till individnivå.


Falsk flagg och äkta flagg


Först några kontrollfrågor:

Ett påstående om "falsk flagga" är ett påstående som i första hand bekräftar en persons tro att det också finns en äkta flagga. Var finns den äkta flaggan?

"De" eller "dem" som stadigt formulerar sådana här påståenden om falsk flagg, är det alltid samma slags personer?

Falsk version. Hittepå och trollfabricerande. Kan du känna vibben av sådant? Faktaaversion. Fakta är något som emellanåt förvrängs eller helt förnekas. Fakta är en bristvara, eller hur? Eller kan du känna igen fakta på ren instinkt?

Klarar du att byta däck på din bil? Om svaret är ja; klarar du att sticka en vante? Brukar människor i din omgivning söka upp dig för att fråga dig om råd, eller får du kämpa för att bli hörd?

Otrevliga frågor, förstås. Alla är inte födda med öst- eller västgötska anor, och ÄGER den äkta flaggan, självstickad och med däcken egenhändigt bytta. Frågar inte heller alltid efter vad andra gör men brukar kunna namnet på den siste som gick förbi och hostade i otakt.

Istället är många födda till onda skånska dvärgar, eller politiskt illiterata mähän från Svealand eller Norrland, och man får glädja sig åt varje grammatiskt korrekt mening de egenhändigt förmår formulera samt då de lyckas stava rätt till det ämne de tycker till om. Världen är förvisso i stort sett en gåta, men de kanske inte ens har en egen tuva, vilket får till följd missriktade intressen, förvirring och grälaktighet. Flaggandet blir då därefter.

Någon skall ju hålla på med det med också, uppenbarligen.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-11 07:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen