Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Drömde detta på hotellrummet i Berlin, nämrare bestämt dess östra utkanter


Kuliss #14 : Försvunnet Motiv

 

 

Någon har tagit min teckning. Det är den mest betydelsefulla jag någonsin har ritat, så dess försvinnande känns ödesmättat. Ingen av de andra är borta - så varför just denna?!

 

Vem är så förjordat fräck att han snor mina personligaste streck?! Måste vara min klasskamrat som bor närmast. Hon torde ha tittat på från sitt fönster, medan jag förfärdigade figurerna.

 

I bästa fall kommer hon eller någon att lägga tillbaks teckningen på skrivbordet snart. Jag försöker leta igenom hela skörden då och då, men hittar bara mindre intressanta motiv.

 

Får för mig att mitt livsviktiga papper återfinns utomhus. Går mellan både snö och smultron. Det är senare samma morgon [när jag somnat om]. Och där tycks det som att teckningen mycket riktigt ligger - ganska oigenkännelig.

 

Min kusin passerar samtidigt. Måhända tog hon hand om mitt urspungliga uppslag - före det halvt förstördes?? Nej, men jag har ju kvar hela den fina  bilden i mitt huvud?!

 

Vi går genom det kontinentala kvartéret som jag brukar drömma om, stiliga höghus längs en attraktiv strandremsa. Där blir alltid svårt att ta sig från ena gatunätet till nästa - man hinner aldrig med flera block. 

 

Denna gång har vi slagit oss ned på en enklare servering. De har dock låtit avbilda en av de lyxigaste barerna inuti sitt eget café. Ja, icke bara tvådimensionellt, utan som en fullskalig modell. Hela husfasaden framför oss är som själva barmiljön omkring oss. Kanske lyckas vi inte ens avgöra huruvida vi sitter på det enklare eller det lyxigare stället just nu??

 

 

 

 
Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-11 09:12Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Själv la jag undan det bästa i en serie av barnfoton, just för att det var bäst, och sen hittar jag alla utom det… Det kanske gick till så? Eller är det mera som en inre, mer diffus, saknad?
Fick för mig att det var ritblock du menade när du använde ordet block … det blev lite roligt!
Sista biten om serveringen blev riktigt dråplig!
2022-09-11

    Lena Söderkvist VIP
Bra bildbeskrivningar, det är inte lätt att åstadkomma det utifrån en dröm, där saker och ting hänger med på de galnaste vis,
2022-09-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP