Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välfärd och undergång

 

Barnet ligger i sin säng, har inga riktiga föräldrar, inga syskon, ingen alls, och går inte till skolan. Allt hon har är sin mobiltelefon och en blixtrande ångest och tyvärr så är det kö till BUP och tyvärr så är politikerna likgiltiga och handlingsförlamade och tyvärr så existerar flickan i sitt mardrömslika kaos snurrande surrealistiskt. Hennes så kallade föräldrar är och röstar i valet, höga på valium och vodka.
Sverige är ett fartyg som tar in vatten men det är lugnt tycker allmänheten, det ordnar sig alltid, vi lever ju i en välfärdsstat. Flickan har en sån ångest för världens miljöproblem. Greta Thunberg är hennes stora idol. Hon kryper ihop i fosterställning och gråter. Pappa ser på henne med sina iskalla ögon och säger att hon måste börja tänka positivt och att gråta och ha ångest inte löser några problem. Han har varit otrogen med 200 flickor, tjejer och kvinnor. Mamma är en viljelös gråsparv som har flugit väldigt vilse.
Mer valium och vodka. Livet är underbart. Socialtjänstens väntelista är lång. Flickan börjar att bli alltmer gränspsykotisk. Mamma och pappa är i koma.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2022-09-11 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP