Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det gamla


Huset


Jag såg ett hus vid älven
gammalt grått men ännu helt
litet kanske ett kök med rum

Takpannorna behövde nog bytas
trätrappans steg såg lösa ut
jag gick ofta hit och tittade

Fantiserade om att det var mitt
hur jag skulle sitta vid köksfönstret
se älven flyta förbi höra vågorna

Sova i en gammal säng jag köpt
på loppis se över älven träden i mörkret
och månen mjuka ljus över dom

Jag skulle somna så gott min vän
lillkatten Pelle Skrutt skulle sova
på sin kudde bredvid vid mig hela natten




Fri vers av Irene Backström
Läst 66 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-12 01:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström