Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

El-ände

 

 

det är ingen brist på el 

det är inte vi som gör fel 

privata aktörer agerar 

vanligt folk reagerar 

 

det är folket som får betala 

det är stor skandal, ja 

girigheten styr det mesta 

den vill folket testa 

 

myndigheter säger spara el! 

detta är bara en del

komplicerat är spelet om elen 

det är det som är nackdelen 

 

det är inte bara en orsak 

det har blivit högt i tak 

det finns inga gränser 

man hela tiden på dem tänjer 

 

den där Putin ska beskyllas 

ska definitivt inte hyllas 

när han inte krigar 

han tar andra stigar 

 

stryper gasen till Europa 

högljutt alla ropar 

ge oss vår el

det är du som har fel 

 

för vintern vi måste oss rusta 

när vi i meterdjup snö pusta 

hoppas att elen räcker 

tills våren oss väcker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-12 12:37



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Är ju bara att bygga ut vindkraften! Men säg inget till dom andra att det bidrar till skövling av Amazonas regnskogar då det krävs balsaträ, vingar som lossnar och förintar fågelliv, släpper ifrån sig mikroplaster som sprids i naturen, dessutom grävs bladen ner i marken efter de har slitits ut efter bara tio-femton år eftersom de ej kan återvinnas eller återbrukas. Med en verkningsgrad under 20% märks det att det är politikernas syn på Power to the people.
2022-09-13

    Music mind VIP
Ja, riktigt el-ände. Det är nog många som får frysa och gå i personlig konkurs i vinter om det fortsätter såhär.
2022-09-13

  Kungskobran VIP
Hyllning till Miljöpartiet

Elektrifieringsropen skalla
ström åt alla
även när det är vindstilla mörkt och kallt
lita på oss vi klarar allt
vi kan trolla fram ström
är värda allt beröm
2022-09-12

  Daniel_78 VIP
Ja vart kommer kärnan i kraften ifrån
Allt är inte solklart
Vindarna vänder
trots alla kraftmätningar
2022-09-12

  Marita Ohlquist VIP
Vi drabbas olika, värst är det för oss som bor i södra Sverige.
2022-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP