Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Siesta

nej, jag säger inget
om årets valresultat
jag suckar

miljön och hur vi hanterar den
talar politikerna inte om
på riktigt

jag sitter framför skärmen
i en bubbla av väntan
väntan på min man

klockans tick-tack
bruset från motorvägen

gårdagens minne;
o, min mjuka, tjocka
glada baby-Malte

en fluga surrar runt
och sätter sig på skärmen

min man är på toaletten
han spolar
kranvattnet strilar

har fått en känsla av törst i gommen
fast jag nyss drack

jag hämtar
mitt tredje glas vatten

flugan har flugit till fönstret
den kryper ned och försvinner
genom fönsterspringan

jag stänger snart
min stationära dator
kanske fönstret också
för att sänka styrkan av bilbruset

min stund på jorden
är nu -
siesta!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-12 15:57



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du berättar så levande så jag ser allt framför mig. Känner igen mig i orden. nu blir det sannerligen siesta.
2022-09-14

    Lena Söderkvist VIP
Sund reaktion så här dagen efter. Siesta är verkligen ordet. Nu tar allting i Sverige paus, förhoppningsvis börjar landet fungera igen direkt efter nästa regeringsskifte. Det är en strålande formulerad reflektiv dikt du bjuder på.
2022-09-12

  Kungskobran VIP
Min stund
en miljarddels sekund
2022-09-12

  Marita Ohlquist VIP
En fin vardagsnära text med ett underbart avslut.
2022-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP