Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstlöven

 

Hösten sveper in i hårslingor

överrumplar sommarens hetta

hänger en kofta över axlarna

trädtoppar klär av sig blad efter blad

som singlar runt genom stormvindar

rufsar till den gräsklädda marken

vilsna löv följer med fotsulor

efterlämnar avtryck i eldigt rött och apelsinfärger

 

Tänder stearinljusets veke

och mörkret bleknar i lågan

eldknastret sjunger i vedspisen

ögonen blinkar mot ljuset

som värmer varje millimeter

av huden

 

Mörkrets skuggor

stannar utanför bröstkorgen

 




Fri vers (Fri form) av Susen VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-09-12 17:15



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Närvarandevacker
2022-12-19

  Anya VIP
Härligt när:
"Mörkrets skuggor

stannar utanför bröstkorgen"

Så vackert du målar med orden. Ska tända ljus ikväll och tänka på din dikt.
2022-09-20

    Lena Staaf VIP
Vackert och stämningsfullt. Ljusrt som övervinner det inre mörkret.
2022-09-13

  Eva Langrath VIP
Stämningsfull dikt där hösten och dess övergång till vintern anas. Tycker mycket om de två sista verserna som ger ett ljus i mörkret.
2022-09-13

  Öknens Ros VIP
Stämningsfull och målande beskrivet om hösten.
2022-09-13

  Kajan VIP
… Det finns en intensiv närvarokänsla i de avlutande stroferna och man kan känna värmen från brasan och hur skrivarjaget går in i ett höst och vinter tillstånd som är annorlunda än sommarhalvårets, men inte nödvändigtvis sämre. Gillar även den väl valda titeln.
2022-09-13

  Kajan VIP
Dikt fylld av höstkänsla och förändringen hos natur och människa går hand i hand. Det fin
2022-09-13

  Sparvögat VIP
En underbar gobeläng i höstens färger som vilar i ljuslågans värmande sken…
2022-09-12

  Larz Gustafsson VIP
Hösten är liksom vintern ond.
2022-09-12

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om hösten och ljuset som hindrar mörkrets skuggor för att tränga in i kropp och själ.
2022-09-12

  Maria Sundelin VIP
Väldigt stämningsfull
2022-09-12

  BenGust VIP
Hösten tar gigantiska kliv på ont och gott.
2022-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP