Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter storm kommer stiltje.


Lördagsgruff

Golvet är till för alla
ändå där allmänt skuffas
tjo fadderi, får du igen!
Oskick är, med vilje
ock att åter knuffas
tjo fadderi, hur kändes den!
Käraste, du över
slitna plankor smiter
Gruffet med grannen
aldrig tror jag biter
Om du inte vänder snart
skall du se mig fly med fart

Aldrig jag kunde ana
fästmän så fort kan flykta
tjo fadderi, så’n väg du tog!
Borde jag dig söka
medelst ljus och lykta
tjofadderi, vart du än drog!
Pojken bör med måtta
sina supar dricka
annars han skämmer
ut sin stackars flicka
dansar snett i polskans släng
åt fel håll i valsens sväng

Knuffa mig inte, tösen
då blir jag som min kille
tjo fadderi, får du en propp
Stryk och smörj, var det vad
du till sisten ville
tjo fadderi, jag klår dig opp!
Mina ben är friska
jagar rov likt räven
Sparkas och brottas
klarar jag väl även
hoppa som en känguru
Av mitt släkte finns ej tu

Toner är till för alla
dansen för rena styrkan
tjo fadderi, vem starkast är?
Inte är vår bana
fridsam såsom kyrkan
flickan hon snusar, pojken svär
Klackarna i taket
har gjort sina märken
undra vems kan man
är en del av verken
men i morgon är för sent
för då har vi gnuggat rent.



13/8 2022




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-12 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP