Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjatig kanske, skrev om den senaste dikten jag publicerade här inne, gav upp allt kring blankvers och fokuserade på "ha kul" heheh


Vi kan använda vetenskap

Vi kan använda vetenskap
Med en spektralanalys så
kommer vi identifiera fyra,
kanske fem, hundra beståndsdelar
som bygger upp det som är vi, och
vi kan sen använda teleskop
hitta stjärnsystem likt vårat
och ser vi hundra miljoner år
bak i tiden, så kan vi fastställa
att i nio komma nio nio nio nio
fall av tio slutar det i supernova
i svarta hål och i järnklumpar.
vi ser i stjärnkikaren varningslampor
brinna över hela universum

Vi kan använda juridik
Det finns dokumentation vi kan ta till
Historik som måste tas i beaktning
En domare för fingret över orden
bevismaterial 7C, han nämner
ditt ex, som antingen är alldeles
för lik, eller för olik, mig, båda två
saker som talar till vår nackdel
han listar chatloggar, mellan dig
och mig, mellan mig och dina kompisar
mellan mina kompisar och dig
och det ser inte bra ut, vi har dyrt
och heligt pratat om just den här
situationen och nu sitter vi här,
Domaren citerar oss, bilaga 1A:
Detta "får inte ske, inte nu, inte igen"
Juryn skakar bara på huvudet
vår försvarsadvokat, han lämnar
lokalen i smyg när han tror ingen ser

Vi kan använda sunt förnuft
Jag borde redan dragit hem
Du ska jobba imorgon,
Klockan är alldeles för mycket
Det är nästan bara vi kvar nu
Vi kan fortfarande bara lämna
Ingen skulle tycka mindre om oss
Ingen skulle behöva stå till svars

Men det är som gravitation,
Festen är stor, svart, mörk med
tusentals partiklar i rörelse och
ändå vi två, vi små, på slump
hamnar bredvid varandra,
gång på gång på gång på gång.

Texterna var enkla, vi citerade dom
“vet du hur många gånger jag sagt
att du är den sista, av alla, jag
skulle vilja vara med” kanske säger
du det, eller så är det jag som gör det
men vi båda skrattar, och någon svarar
“Min mamma kommer hata dig”
Det är förbjudet, så vi springer
rakt mot det, med all vår kraft

Dina fingrar smyger sig över mina,
huvudet skriker, hjärtat dunkar
ingen är mellan oss nu
ingen är ens nära
Vi vet vad vi borde göra
vi vet vad vi ska göra
men vi väljer nåt annat




Fri vers (Modernistisk dikt) av aloc VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-13 02:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP