Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspirerad av ett samtal med en medpoet här på sajten.


Skillnaden


Mörker
är inte lika med ingenting.
Även det kan hålla, hållas
och behålla,
kan gå igenom, genomgå,
och lukta sig fram.
Dess "er"
rullar in i öppna munnar
och öppnar slutna ögon.
Mörkret kan förstås
i dess värden:
Sedd, osedd, osynlig.
Tydligare än ljus
med briljans
som uppriktigt, men endast,
erbjuder värdet :
Se, se, se.
Och allt detta
när det är så mycket
som hör hemma
hos skuggan
och vad som är djupare
än en skugga:
Ande.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 112 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-09-13 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen