Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omtumlande septemberbagatell 13

 

 

Vinden friskar i

vanter och stag slår vimpeln

visar riktningen

oroliga skeppare

ser över förtöjningen

 

valet är över

ingen framtid i sikte

för de som inte

har några extra klöver

kvar i plånboken väntar

 

bistra tider när

höst och vinter kommer med

kyliga nätter

är det en tillgång om man

har ett tjockt varmt duntäcke

 

eller någon att

ligga skednära med och

yvas över en

framtid som är oviss för

oss alla fattig som rik

 

hörs strängarna slå

an en melodi i dur

och moll när vinden

tar i stag och vanter och

träden släpper taget om

 

de första gula

löven och fågelsträcken

på väg söderut

påminns vi om att nu är

hösten här sommarens slut

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-13 13:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP