Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage från egna bilder


Höstaning

I viken en andmamma
tätt intill halvstora ungar
de första strålarna
skingrade nattens dimma
den inre och den yttre

Sömnlösheten upplöstes

Tillfällig symptomfrihet
uppluckrar vårdbehov
inte bara hos oss

En sista fluga
landar bredvid kaffekoppen
korna har lagt sig i skuggan
på andra stranden

Ett ensamt gult löv sticker ut bland de gröna
i väntan på sällskap
att täcka jorden

Avståndet känns just nu
för långt
liksom tiden
till avresan
och ankomsten

Överlåtelsen
lämnas med blicken vilande
på det krusade gråblå vattnet

Andfamiljen vilar med huvudena under vingen

 

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-09-13 13:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2022-09-18

    © Birgitta Wäppling VIP
Det är både vila och rörelse i denna fina text. Vackert!
2022-09-17

  Susen VIP
Vemodsvackert och finstämda rader. Tycker om slutraden som andas lugn
2022-09-14

  Anya VIP
Åhh så vackert, med vemodston, du fångar höstens antågande.
tycker särskilt om:
"Avståndet känns just nu
för långt
liksom tiden
till avresan
och ankomsten"

Precis så är det! Precis så!
2022-09-14

  Kajan VIP
Det finns en ömsinthet i den avslutande raden som jag tycker mycket om, och som tillsammans med inledningen ramar in de mänskliga reflektionerna om och kring den tid som är.
2022-09-14

  Niliboy
Vackert, fint å stämningsfullt!
2022-09-13

  Sparvögat VIP
Och vackra foton som målar ordens skönhet…
2022-09-13

  Sparvögat VIP
Så underbart du målar
höstens andetag..
”Ett ensamt gult löv sticker ut bland
de gröna i väntan på sällskap
att täcka jorden”
Fantastiska ord!
2022-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP