Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Latte och honungstosca


Att unna sig

Jag tog en fikapaus

en vanlig dag

och gjorde det jag brukar:

skrev ett par rader,

skapade en bild;

allt för att skingra tristessen.

 

En vanlig dag:

fotgängare på väg 

på trottoaren utanför fönstret,

människor som samtalar

inne på kaféet. 

Någon nyser till

och snyter sig.

En tidning prasslar på nära håll.

 

Molnen drar förbi 

under en blå himmel. 

Domkyrkan skymtar 

bakom konsthallen.

 

Latten är urdrucken

och kakan ett minne blott. 

Stilla dagar i en kliché. 

 

Men under ytan kokar det,

både i Sverige och i världen,

och häxbrygden hamnar

snart i nyheter och sociala medier.

 

En vanlig dag, en helt vanlig dag.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-13 13:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Aaah...Clichy!
Mycket bra där, A!

https://www.youtube.com/watch?v=Z51Yu5pPTo4

2022-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP