Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädslan

Rädslan ska skydda dig
det är därför du springer
hukar dig ensam
bakom murar av skräck
men den förföljer dig.

Rädsla är den starkaste av känslor
och om någon vill påverka dig
spelar hen på rädslan
rädslan för att du ska förlora ditt liv
för att du ska förlora det du äger.

Rädslan behöver ha en kropp
den behöver ha konturer
omänskliga i människoskepnad
händer som håller vapen
diffusa ansikten.

Vi plockar isär rädslan
använder kunskap och förnuft
och när vi hjälpts åt att rikta ljuset
spricker rädslan
som troll i solen.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2022-09-13 18:52



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Håller med Sefarge, "Om vi möts
Tillsammans
Trots olika åsikter", just så!
2022-09-24

  Kajan VIP
Väldigt träffande text, om manipulation upplever jag; och det ÄR ett vapen i sig. Du skriver träffande om det som ofta är dolt strax under ytan.
2022-09-15

  Susen VIP
Tänkvärda ord här fint framförda. Du fångar redan vid titeln. Tycker dock inte om rädslan ...
2022-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Att skapa rädsla hos andra är ett kraftfullt vapen för att för egen del få makt och kontroll.
Må ljuset spridas och trollen spricka.
2022-09-14

  Anya VIP
Så klok text. Jag tror just rädslan är anledningen till de flesta konflikter i världen. Hoppas mer troll spricker i solen. Det behövs!
2022-09-14

  Öknens Ros VIP
Att skapa rädsla hos andra är ett effektivt vapen för att få makt.
2022-09-14

  Kungskobran VIP
Jag kom att tänka på Franklin D Roosevelts berömda fras ”Nothing to fear but fear itself” när jag läser din starka dikt
2022-09-14

  Cikoria Blå VIP
Jättebra!
2022-09-14

  Blomma-Stjärna VIP
Ja du, rädsla behöver vi för att reagera och akta oss - ofta snabbt
att ge rädslan en främlings ansikte, att demonisera andra däremot... aja baja
men om vi i skolor, förskolor, föräldraskap m.m. kan "plocka isär rädslan, använda kunskap och förnuft, hjälpa till att rikta ljuset så att vi ser mer klart - då spricker rädslan som troll i solen" - och då kan vi handla moget - agera istället för att reagera
Bra!Fin text!
2022-09-13

  Sparvögat VIP
Förenade i ljuset flyr mörkrets rädslor, så vist och sant…
2022-09-13

  Niliboy
Rädd är jag för de starka klimatförändringarna, de skrämmer verkligen!
2022-09-13

    Sefarge VIP
Så sant !
Med rädsla
Går det att styra
Människor dit
Man vill! Det är
Maktens bäste
Vän.Om vi möts
Tillsammans
Trots olika åsikter
Kan vi föra hela
Landet framför
oss till nytta o glädje
även för kommande
Generationer
Och ej splittra
Sönder gemenskap
med hat, missunsamhet
Som uppkommer
från just:rädsla.


2022-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP