Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTLIGA KULÖRER

Lingonröda, blåbärsblå
skogens tuvor lyser!
Kromgrön darrar gräsets strå
när dess matta fryser.
Under blåvit himmel huld
glimmar allt det hjortrons guld
markens myrar hyser.

Kimrökssotigt, plogbillssvart
vilar varje gärde.
Kråkan grå vet ingen vart,
vad som är å färde.
Gult blir björkens vilorum.
Havets aluminium
stelnar i sitt värde.

Vit går månen på sin rond
över himlapällen,
lyser skum och mindre blond
och på färre ställen.
Höstens kolorit är kort,
bleknar liksom livet bort
i den mörka kvällen.

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-13 20:58



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Fint rim på höstens tema som berör, hjortron och lingon och för att inte tala om månen.
Tack
2022-09-14

  rostspik VIP
Stämningsfull höstdikt som lodar tillvaron i stort.
Ordvalen är både målande och stringenta.

"Havets aluminium stelnar i sitt värde"
Lysande bra!
2022-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP