Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lovsång till hösten

 

 

 

I tidig morgontimma
gick jag ut på altanen

luften var krispig och klar
lätt att andas
drog djupa, friska andetag

i solens bleka strålar
glittrade gräset av daggen
som om det vore bestrött av diamanter

träd och buskar sprakade
i höstens vackra färger
gult, rött och orange

sjöng en lovsång till hösten
som ännu en gång är mig given




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2022-09-14 09:24



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fint med så mycket tacksamhet!
2022-09-16

  R_M Grundström-Linder
Fin lovsång till hösten!
2022-09-16

  Gunnel Eriksson VIP
Visst är hösten härlig
även om just idag en
prövning med ösregn.
Du har emellertid hittat
det positiva.
2022-09-16

  Niliboy
Härliga höst som glädjande nog än en gång är oss given!
2022-09-15

  Blomma-Stjärna VIP
igenkännandets glädje - en höst att ta tillvara och vara tacksam för!
2022-09-14

  Susen VIP
Finstämd lovsång till hösten
2022-09-14

  Sparvögat VIP
Mjukt, skirt och vackert till
höstens skönhet…
2022-09-14

  överlevaren VIP
Härliga toner...
2022-09-14

  Olof Lagerhorn VIP
Varje årstid är på sitt sätt en gåva,
också denna höst, något du visar
här i några lätta penseldrag.
2022-09-14

  Anya VIP
Tycker om lovsången här. Acceptansen och friden över det förgängliga. Denna tar jag med mig i dagen.
2022-09-14

  Eva Helene VIP
Ödmjukt och vackert, i tacksamhet skrivet.
2022-09-14

    Lena Staaf VIP
Här får hösten sin välförtjänta hyllning!
2022-09-14

  BenGust VIP
Ja, behagligt lätt att andas om hösten.
På sätt och vis ett färgsprakande unikum.
2022-09-14

  Maria Sundelin VIP
Härlig stämning
Kramar
2022-09-14

  Öknens Ros VIP
Att få uppleva ännu en höst är en ynnest, trots kyla och gråmulna dagar, som uppvägs av klara soliga dagar.
2022-09-14

  Kajan VIP
Känslan har följt med in i texten, och erbjuder delaktighet; mycket levande och bildrik dikt om förändringens tid.
2022-09-14

  Kungskobran VIP
Gillar hösten med dess melankoli och färgsprakande lukter.
Fint fångar av dig
2022-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP