Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lurade?


I demokratins namn?

Vattentät diktatur

en distinkt nedtrampad stig genom livets hållplatser

för omedvetna fängslade

utan andra alternativ och möjligheter

De vacklande

De svaga

De rebelliska

De ifrågasättande

De ensamma

De utsatta

De vilda

De nyfikna

... som

Faller

Lämnar

Flyr

Söker

… sidospår

Likt trädens kronor

förgreningar från enväldets normaliserade väg

Osäker mark mot det oändligt fria

Man kommer inte undan

En vattentät diktatur med utplacerade barriärer

Hypnotiserade väktare i den vattentäta diktaturens namn

… jagar

... stoppar

... fängslar

... bestraffar

... försvårar

Upptäckt

Fångad

Omhändertagen

Övervakad

Kontrollerad

Straffad

Sorterad

Kategoriserad

Behandlad

Medicinerad

Stigmatiserad

...tillbaka

in i ledet

bevakad

kontrollerad

Forcerad att följa den vattentäta diktaturens djupt upptrampande led




Fri vers av Jess1
Läst 79 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-14 11:29



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Ett annorlunda perspektiv (och utformning), och det är bra; lite av konstnärens kall.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Jess1
Jess1