Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tavlan egen skapelse


Eldrött

 

Sträcker ut handen mot färgtuberna
orange, gult, svart och eldrött
stryker penseln mjukt mot målarduken
vill teckna konturen av halvklädda trädgrenar
fyllda korgar med kantareller
och läppar som gör rökringar
med kylslagen andedräkt
regndroppar som doftar
mot asfalten och lämnar konstnärliga spår på fönsterrutorna

Elementen som värmer när solen bleknar bakom trädtopparna
och lämnar dagen i flätor
mellan ljuset och mörkret
i lampans sken och månens ansikte
husväggar som tar emot med öppen famn

Jag målar hösten med kärleksrött

Copyright Susen 




Fri vers (Fri form) av Susen VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-09-14 19:41



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fint!
2022-12-22

  Skatflickan VIP
Du målar upp en väldigt vacker bild Susen
2022-09-19

  Solstrale VIP
Mycket fin läsning!
2022-09-16

  Kajan VIP
Fascinerande att få ”se” omvärlden genom målarens ögon. Det finns en öppenhet/mjukhet i betraktarens blick som gör omgivningen högst levande och sensuell.
2022-09-15

  Maria Sundelin VIP
Färgsprakande
2022-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Fin text med höstkänsla och en väl vald färg, kärlekens röda.
Tavlan förstärker texten innehåll.

2022-09-14

    Lena Staaf VIP
Fin hyllning till det eldröda som framträder i den tidiga hösten.
2022-09-14

  Sparvögat VIP
En underbar färg, i kärlekens namn, fyller din vackra hyllning till hösten…
Samspelar fint med din sköna tavla!
2022-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP