Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jublande november

Den våren
då jag låg uppsprättad
och ihopsydd
stirrade på en grå vägg
utanför sjukhusfönstret
tiden mellan hägg och syren
som blommat ut
när jag äntligen
fick åka hem.

Sommaren så praktfull
från min stol i skuggan
försiktiga steg med rullatorn.

Värken av cytostatikan
fladdrade bort
med den flammande lönnens blad.

Sedan kom den dimmiga
jublande novemberdagen
med fuktig smekning på min kind
när jag fick beskedet
att jag nu var frisk.







Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2022-09-14 20:20



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ja där ser man, även november kan bjussa på glädje. Och jubel!
2022-09-24

  Eva Langrath VIP
Jublande fint hur orden tar oss genom året från sjukdom till friskförklaring.
2022-09-18

  Susen VIP
Jublande fint
2022-09-18

  Eva Helene VIP
Oftast är det våren som får representera livet och pånyttfödelsen, men här är det tvärtom.
I texten berättas på ett personligt och djupt gripande vis bland annat om "den jublande novemberdagen". Inte ofta som en novemberdag omskrivs så, kanske aldrig.
2022-09-17

  Lottie Ålhed VIP
Bokmärkes av mig. Fin skildring av ett förlopp i livet. Kopplat till årstidsväxling med mera.
2022-09-17

  Lottie Ålhed VIP
Bokmärkes av mig. Fin skildring av ett förlopp i livet. Kopplat till årstidsväxling med mera.
2022-09-17

    Elisabeth Nilsson VIP
En finstämd väv med sorgliga och glädjande ränder. Skönt att du är frisk!
2022-09-16

  R_M Grundström-Linder
En livsresa mot höstens friskhet!
2022-09-16

  Marita Ohlquist VIP
Så fint du kopplar samman tillfrisknandet med årstiderna.
2022-09-16

  ULJO
Härligt Befriande
2022-09-16

  Niliboy
Härligt Lena!
2022-09-15

  Kajan VIP
För det första, vad härligt besked ! Och fint att du förmår dela med dig av det svåra du genomlevt, utan att försköna.
2022-09-15

  Kungskobran VIP
Jag känner till hur det är
men hoppet finns ju alltid där
2022-09-14

  Blomma-Stjärna VIP
årstiderna följer diktjaget på hennes resa från sängbunden smärta och grå förtvivlan till en jublande novemberdag "med fuktig smekning på min kind när jag fick beskedet att jag nu var frisk"

2022-09-14

    Sefarge VIP
Jaaa tack! För tänkvärda rader
Som att kunna glädja sig och
vara tacksam över det som
är bra, t.o.m underbart här
i livet.Så lätt att bara
glömma bort det
och börja gnälla
om allt det
dåliga?


2022-09-14

  alicja lappalainen VIP
En omvänd kontrast mellan årstider och känslor.Gillas.

2022-09-14

  Sparvögat VIP
Så fint du väver in årstiderna i
livets cykler…
Var och en med sin egen saga, Novemberljuset med glädjen…
2022-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP