Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Alla män tittar på kvinnor, vissa på ett beundrande sätt, andra på ett spekulerande sätt.


”Den som tittar på en kvinna…”


Att "titta" kan tydligen betyda mycket. Det finns olika sätt att "titta" på saker och ting och på kvinnor i synnerhet. "Metoo"-rörelsen känner väl till detta. Vi män likaså! De flesta män älskar kvinnor. Så långt är väl allt OK. Men det finns ett "men" - och det gäller bland "män". När män tittar/stirrar på en kvinna på ett spekulerande sätt, på ett sätt - då avskyr kvinnorna det (gissar jag).

Låt mig få utveckla vad jag menar.  I en viss Bibelöversättning kan man läsa följande:

"Ni har hört att det sades: 'Du ska inte begå äktenskapsbrott' Men jag säger er : Den som tittar på en kvinna så att han får begär till henne har redan varit otrogen med henne i sitt hjärta. Om ditt högra öga får dig att synda , så riv ut det och kasta bort det. Det är ju bättre att en kroppsdel går förlorad än att hela kroppen slängs i Gehenna" (Matteus 5:27-29)

Det är just detta som utgör skillnaden mellan mån och andra mån. Att se kvinnor på ett uppskattande sätt eller ett egoistiskt/utnyttjande sätt.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-15 07:04Bookmark and Share


  Rakel Stenmark Grahn VIP
Bra Lena Staff det svaret sitter. Tack
2022-09-15

  Lena Staaf VIP
Män kan titta på kvinnor som ett objekt. Det känns ofta obehagligt för kvinnan. Män kan också titta på kvinnan som en hel person, som en kompetent och tilltalande varelse. Det känns bra för kvinnan.
2022-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP