Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och dagen vill bara ta slut



Det regnar
var natt, det regnar
i vårt land

och dagar dom blänker
på folktomma
gator

Denna tystnad.

Dessa
ansikten.

Det mörknar
fort.
och allt försvinner

i ett dis
av kall
kondens

Andetag som
vill hem.

Allt kallare,
allt frusnare.

Så ogästvänligt, som en
lekplats
utan barn.

överfulla
ät tågvagnar
under jord.

trapporna upp till
höghusen,
oändliga steg
man tar

och dagen vill bara
ta slut.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-15 09:21



Bookmark and Share


  Niliboy
Härliga årstid, fint fångad!
2022-09-15

  Kajan VIP
Wow ! stor stadspoesi av bästa märke. Den tid som är står som i eldskrift.
2022-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg