Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1 Kor. 13


FÖRUTAN KÄRLEK

Förutan kärlek är jag ingenting,
om än jag äger kunskap, tro och hopp,
om än jag offrar egendom och kropp.
Förutan kärlek är jag blott en gonggongs pling.

Förutan kärlek är jag blott en malm,
en vacker vibration en kort sekund.
Förutan kärlek klingar falskt min psalm
och tungotalen stelnar i min mund.

För kärleken är tålig, hövisk, mild
och icke avundsjuk och aggressiv.
Den hämnas icke, hatar icke vild

och söker icke sitt som livsmotiv.
Jag tror och hoppas att jag är nånting,
men utan kärlek är jag ingenting.

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-16 17:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP