Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinkadus

 

 

Säg till mig om jag går för långt

och om spelet inte passar.

Jag kan justera efter smak,

plocka bort eller lägga till.

Min förklädnad är traditionell

men för trång för mitt ego.

Vägen mot målet är komplicerad,

inget fungerar om du inte vågar lite grann.

 

Så jag slår ett slag, en femma och en tvåa,

en sinkadus och jag inväntar draget.

Vågar du bryta dig ur och blomma ut,

dansa på bordet, lägga bak nacken

och skratta som en tok nu?

 

Jag kan vrida upp volymen

och köra hela natten om du vill.

Du kan knappa in vad som helst

och vi tar oss dit tillsammans. 

En dröm om att kunna färdas

genom de små timmarna. 

Tårarna rinner för det som varit

och för det som komma skall.

 

Så jag slår ett slag, en femma och en tvåa,

en sinkadus och jag inväntar draget.

Vågar du bryta dig ur och blomma ut,

dansa på bordet, lägga bak nacken

och skratta som en tok nu?

 

Jag vet ingenting om förväntningar

och resultat i kärlek. 

Tärningen var sedan länge kastad

och idag var det vi som vann.

För mig är livet en sinkadus,

en överraskning och ett äventyr.

Ständigt på väg någonstans

och alla erfarenheter tar oss vidare.

 

 

Är du med mig? Sinkadus!

 

 




Fri vers (Fri form) av Glöden VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-17 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP