Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Comic book world



Jag vaknar ofta upp till en värld

som känns som en banal serieteckning.

- - -

Vad är det för illusioner vi lever i?

Kärlek är som politik,
där alla skall har rätt,
när ingen egentligen har rätt.

Vi är bara svaga inför varandra.

När vi ligger under det varma täcket
och kramar varandra som om tiden
icke existerade.

Och då finns inga problem.

När vi har älskat med varandra.

- - -

Men återkapitulerat som
i inkvistationen på 1400 talet.

Där de katolska och protestanterna.
hade ju olika trosuppfattningar.

När dom vred tarmarna ur människor.

Och dom kallade detta för religion?

Vilka idioter.

Bara för att dom ville att människor

skulle tro rätt om tro och kärlek.

Mycket märkligt.

- - -

Vem tror rätt?

Vi hedningar eller de sakrala?

- - -

Därmed är kärlek förklarad.

Det är som en inkvistation

i en serietidning.

Obegriplig.

- - -

Undrar om de tänkte

på Stålmannen.

Eller Spiderman.

När religionen vred tarmarna

ur kärleken?

- - -

Därför tänker inte kärleken

på konsekvenser.

För kärleken bor i en

Comic book world.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2022-09-17 02:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP