Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi ska ej alltid förstå,vi skall söka förståelse,hos oss själva o andra,ibland genom förlåtelse?( om det nu bara går? )


*Vidlyftighetens vidunderlighet*



Ej heller det oerhörda
kan förklara sig själv

När skapelsekraften
satte igång

500 miljarder ljusår
bort

I en annan verklighet
finns en liten planet

Som i all sin obetydlighet
ej förstår hur oerhörd

Dess tillvaro i själva
verket egentligen är

Och att innevånarna
inte inser att självaste
Skapelsekraften bor
inuti dem själva

Men det har ju aldrig
varit meningen med
att bokstäver och ord

Skall förstå själva meningen

Utan bara vara delaktiga i
den stora heliga skapelse
-processen.



Frånvaro av insikt är
Den egentligt sökande
drifkraften. ..

Över allt förstånd?







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-17 12:31



Bookmark and Share


  bumerang

När man förstått såpass, blir man ödmjukt överväldigad. Nej, det är inte med ord och bokstäver man förstår meningen. Med din text kanske ändå lite mer. Att bli nyfiken på.
Välskrivet och utvecklande.
2022-09-18

  Jess1
Älskar ??
2022-09-17

    Lena Staaf VIP
En fin människosyn du förmedlar här med människan som en skapande varelse. Och som också kan förlåta ibland.
2022-09-17

  Kungskobran VIP
Om jag får välja mellan en gud och det stora okända väljer jag det stora okända
Harry Martinsson
2022-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP