Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkrets flöde


Regnet är en grå sjal
som 30-talshuset sveper om sig;

förstulampans närsynta ljus:

höstnattens stopplikt
i synen på allt blint,
dragande en gräns
mellan upplysningstid
och mörksens gärningar;

den monumentala gårdsgranen
hysande höghusande småfåglesömn

Kroppen ligger med vass hals
och tänker
nerför mörkrets flöde,
dragande sig till minnes,

slingrande
genom otaliga otillbörligheter
och sällan släppta krav,
ogunstig och lomhörd,

sekulär

i tider av religionsgrubbel,
snabb till att döma,
snar till att glömma,

trött

åtskild,

nattens svarta sinne absolut
omkring nuets hukande här




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2022-09-17 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP