Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstanvindarna vänder vid din grav, pappa

jag anade att det var något du ville berätta

 

något som stod skrivet i din panna

en tydlig rynkning  mellan bestämda fåror

under loppet av sekunder

 

något du ville berätta

just när jag var på väg att gå

 

du ville följa mig någon annanstans

bara en liten stund

  

nu när frågorna svävar utan fäste

utan angreppssätt

och våra tankar tar situationen med den fattning

som resan kräver

 

då är dina ögon annanstans

men fortfarande med bilderna av oss kvar på näthinnan

så som du ville

 

ingenting mer

än just så

 

än höstanvindens smekning av mina kinder denna höst

när så många år har gått sedan du lämnade oss 

 

ingenting mer

än snålblåstens smekning i kastvindarna


bort mot sydväst 

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-09-17 19:28



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande är dina vindar..
2022-11-29

  Stisse
Vemodigt och vackert. Lysande diktat om det som aldrig hinner bli sagt.
2022-11-12

    ej medlem längre
Otroligt fint skrivet.
2022-10-04

  Anya VIP
Du fångar sorgen/saknaden och hösten på samma gång. Jag känner igen mig i min mamma som är gammal. Frågar henne ofta om det är något särskilt hon tänker på.....precis som du så ömsint fångar i frågorna som inte får fäste.
2022-09-20

  Änglaögon
Vemodsvacker om det som aldrig hann sägas, fint.
2022-09-18

  Eva Langrath VIP
Vemodigt och vackert om våra relationer och det som inte blev sagt.
2022-09-18

  Kajan VIP
Vemodigt om och kring våra ofta komplicerade mänskliga relationer. Annorlunda dikt kring hösten.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP