Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade september

skördemånad -

jag sitter vid fönstret och skriver
på min stationära dator
och solljuset lyser genom trädens blad
när de vajar så sakta i vinden

jag tänker på hur rik jag är
kärleksört, en fin salvia, en liten timjanbuske
persilja, citronmeliss, rosmarin och mynta
har jag i min egen lilla trädgård

ibland glömmer jag bort
min vindruvsplanta med många små röda druvor
eftersom den växer gömd i en häck
men just nu har jag munnen full av dem

i markerna här omkring plockar jag gärna fallfrukt
lite plommon, lite äpplen, några päron
och en stor mogen klase rönnbär
får ett uppkok och så rör jag i lite socker

och idag när jag skulle plocka aroniabär
dök de upp mitt framför fötterna på mig
champinjonerna -
så goda att smörsteka!

jag blir nästan bortkollrad
av alla gåvor
som generösa september
bjuder oss!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-17 17:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint fångat om ljuvliga september.
2022-09-25

  Anya VIP
Din förmåga att vara livsglad smittar av sig. Måste nog gå ett varv i trädgården och smaka lite. Du skriver så levande. Tack!
2022-09-20

  Solstrale VIP
En livsbejakande text. Skördetid ett fint tema… Jag förtrollades av att läsa och kände dofter, smaker och champinjonerna under fötterna… så härligt glädjefylld och livsbejakande!
2022-09-19

  Marita Ohlquist VIP
Härligt att kunna skörda så mycket godis i naturens stora skafferi.

2022-09-19

  Kungskobran VIP
September skördetid
bär, frukt, svamp av alla de slag
fyller sinnet med välbehag
2022-09-18

    Lena Söderkvist VIP
Visst är hösten givmild. Bra att ödmjukt ta emot gåvorna och inse att de är ett privilegium.
2022-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP