Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Detta reportage handlar om (L)ångfingrade Erika med rätt att ha sina fingrar djupt ner i kakburken.


Är det smartare att äta 1 gång/dygn än flera gånger/dygn?

Många säger: "Jag håller diet och äter därför bara 1 gång/dygn!"
Vem är smartast, min kompis som säger: "Jag vill minska min övervikt och äter därför bara 1 gång/dygn! Då äter jag massor av mat på min jätte-tallrik!"

Eller är det jag som är smartast, som säger samma sak: "Jag vill minska min övervikt och äter därför "bara" 7 gånger/dygn" (var 3:e timme!).

Nu ska det avslöjas: JAG ÄR SMARTAST!! Minst 3 gånger så smart som "L".

 

Förklaring: Jag äter min mat på KAFFEFAT. Det innebär att min kropp lyckas med förbränningen! Omvänt MISSLYCKAS "L" med sin förbränning. Ingen kropp klarar en förbränning av en jätteportion, typ 5 potatisar, 2 större biffar, massor av grönsaker och några mackor med ost!! Allt som "L" inte lyckas få förbränt omvandlas till fett. Och så blir "L" tyngre och tyngre, dag för dag. 

Medan jag blir lättare och lättare. Som äter 1/2 potatis och 1/3 biff vid varje tillfälle.

Totalt sätt äter vi LIKA MYCKET men min kropp fixar förbränningen mycket bättre, sisådär 80-90 % jämfört med 20-30 % för "L". Och i förlängningen innebär det att "L" ökar med minst 1 kilo/vecka och jag minskar min kroppsvikt med 1 kilo/vecka!!

Efter några månader är "L" verkligen FET medans jag kan börja klä upp mig i mina svarta läderbyxor igen!! Känns bra (för mig).

 

Vem är Du av Bengt och "L"? Den som laddar upp med jätteportioner. Som är jättehungrig varje gång mat serveras?! L äter sitt jätte-mål-mat klockan 20.00. Efter maten är "L" så supertrött att det aldrig blir någon motion efteråt. Bara soffan, sen sängen, sen sömnen och mer övervikt! Detta scenario gäller för "L".

Bengts scenario ser annorlunda ut. Han (jag) äter småportioner klockan 04.30, klockan  07.30, klockan 10.30, klockan 13.30, klockan 16.30, klockan 19.30 och sista målet klockan 21.30 (jag måste vara lite mätt för att kunna sova!).

 
OBS! Eftersom jag äter 5-7 matportioner/dag, med relativt korta mellanrum, så kan jag aldrig bli riktigt SUPERHUNGRIG - därför accepterar min kropp (jag själv) dessa supersmå portioner på kaffefat. Den som äter små portioner, hela tiden, dag för dag, lär sig att acceptera och bli mätt på mindre portioner. Saken är ju den att jag aldrig behöver vänta så länge som "L" efter den EFTERLÄNGTADE måltiden!

 

 
Övriga genrer (Satir) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2022-09-17 19:27Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP