Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett mirakel

 

Hon var en totalt utslagen hemlös människa som folk sparkade och pissade på. Man hånade, förlöjligade och förödmjukade henne och snackade lögner om henne bakom hennes rygg. Psykiatrin och a-laget ville inte ha med henne att göra. Hon var utfryst och fördömd.
Men så skrev hon tre bästsäljande böcker om sitt vidriga liv i vilka det framkom att hon var en god människa som bara hade hamnat snett från starten av livet och en helvetisk barndom.
Hennes trilogi böcker vann Augustpriset och Nordiska rådets stora pris. Hon började tjäna pengar och köpte en bostadsrätt och blev vips en populär och omtyckt person i den lilla staden. Många ville sola sig i hennes stjärnglans och hon fick så mycket beröm och uppskattning. Psykiatrin ville att hon skulle bli deras älskade patient och a-laget krusade och tiggde pengar och alkohol. Självaste Landshövdingen bjöd henne på en audiens med flott middag och utdelning av medalj så där lite fjäskigt och inställsamt men med idel glada ansiktet. Kvinnan hade blivit våldtagen och bestulen på livet men som genom ett mirakel hade allt ordnat sig och hon prisade Gud.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2022-09-17 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP