Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hängbjörken


Björkbladen dinglar och dänger

i gatlyktas sken, de hänger

och svänger sin gyllne ridå

så böljande, nära inpå

Utanför skenets kant

har löven fallit mangrant,

björken är naken där

i mörkret, men åter den klär

sig i grönt naturligtvis

till våren, på björkars vis




Fri vers av Solweig Jansson VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-18 06:30



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Jag gillar att rimmen svänger i takt med björkens grenar, livfull och lekfull text.
2022-09-19

    Lena Staaf VIP
Rytmisk, vänlig och rolig dikt om hängbjörkens liv och leverne.
2022-09-18

  Sparvögat VIP
Åh så underbart du tecknar björken~ dess årstiders olika förklädnad…
2022-09-18

  BenGust VIP
En björk som är berövad sina löv åter
i väntan på vårens gröna kollektion.
Så hopp finns.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Solweig Jansson
Solweig Jansson VIP