Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst II


Stormmolnen far över himlen
som en hotfull armada
och vinden rister i trädens kronor
som svajar och böljar
likt ett hav
i nyanser mellan grönt och gult

Här och där skymtar
svarta, regnvåta stammar och grenar
likt en elegant kaligrafi
slumpvis prydd med björkarnas svart-vita mönster

Honungsrosen och nyponrosen
stinna av röda frukter
i det ännu gröna lövverket
är översållade med tusentals
vattendroppar
likt pärlor
stilla
lysande

Ringblommorna sträcker trotsigt
upp sina brandgula kragar
mot solens sista värma

Nätterna är kalla

som mitt frusna hjärta




Fri vers av Solweig Jansson VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-18 06:38



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Den kyliga hösten mejslas fram i din fina dikt. Man huttrar till och ryser en gång extra av den sista raden. Snyggt!
2022-09-18

  Sparvögat VIP
Så vackert du tecknar höstens vandring på himlen och på jorden!
I frostens spår…
2022-09-18

  Kajan VIP
Orden följer på varandra med en fullständig självklarhet, som om den här väldigt fina dikten funnits länge väntandes på en poet som förmådde nedteckna den .
2022-09-18

  BenGust VIP
Med finkalibrerad penna tecknar du
en personligt upplevd höst.
"Stormmoln...som en hotfull armada"
"stammar...likt en elegant kaligrafi"
och "vattendroppar...pärlor stilla lysande". Och dikten är just; lysande.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Solweig Jansson
Solweig Jansson VIP