Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till Solzjenitsyn


Gulag arkipelagen

Jag förstod
att dårskapen fått nog
och gav igen
höll fast vid sanningen

Den olycka gav
blev min grav
verkligheten lyste fram
i kommunismens ohyggliga famn

Då var jag redan död
i hunger och nöd
i arkipelagens bistra värld
var jag ingenting värd




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-18 08:16



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
förfärande hemskheter
brott mot mänskligheten
sker inte bara under kommunismens ohyggliga famn, tyvärr!
Hade det varit så enkelt hade vi kanske kunnat avskilja det onda
och behållit det goda
i demokratins namn!
2022-09-18

    Lena Staaf VIP
Envälde och diktatur är ohyggligt vilken etikett man än sätter på det.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP