Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRIHETSFRÅGAN

"Frihet är det bästa ting",
skrev en man för längesedan.
Än den söks runt jordens ring
och den sökas skall, emedan
den är är icke funnen redan.

Frihet är en oviss sak,
vilken förorsakar tvister
ibland dem med delad smak,
libertiner, moralister
som ser fördelar och brister.

Frihet har den utan skuld
och den skyldige är fången.
Rikedom är inget guld,
när man sitter fast i tången,
kraven, fordringarna, tvången.

Frihet från och frihet till?
Ständigt gäckar frihetsfrågan.
Sökaren går ofta vill
i sin jakt och frihetshågan.
Ännu fladdrar frihetslågan. 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-18 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP