Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Här växer det bär och en och annan svamp, hoppas jag!


Heavy Electrical Town = Tungelsta


Denna söndag är jag LADDAD. Jag ska plocka bär, päron och äpplen. Och massor av kantareller. Vart åker Du då. Till Heavy Electrical Town (Tungelsta) så klart. Och hoppas på massor av tur!!

Först letade jag efter päron och fann 4-5 stycken högt uppe i päronträdet intill Vårdcentralen i Tungelsta. När det gäller att plocka päron så är jag alldeles "för kort i rocken"! Jag är "bara" 193 centimeter lång. Och dessa finfina päron växte 4-5 meter ovanför marken. Alltså måste jag växa några meter till innan det är dags att plocka päron. 
Hur var det med äpplena då? De syntes inte till. Inte ens hos villaägarna, någonstans intill deras hus. Jag brukar knacka på och fråga "hur mycket äpplen kan jag plocka  för 20 kronor? Det brukar bli så att villaägaren säger: "Du kan plocka hur många äpplen Du vill. Inte ska Du behöva betala något!" Då svarar jag alltid TACKAR!!

Hur gick det sen, med svampplockningen? Jo, det gick hyfsat faktiskt. Jag plockade 3 kantareller och 4 Karl-Johan-svampar. Tillräckligt att täcka två knäckebröd med smörstekt svamp, MUMS. Efter denna svampplockning åkte jag hem som en segrare!!

 
Övriga genrer (Satir) av Bengt J Malmsten VIP
Läst 29 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-18 08:40Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Där är jag uppväxt! En lugn och skön oas!
2022-09-19

  Koloristen VIP
Tungelsta med omnejd äro en oas. Många goda minnen från de trakterna. Trots att det ligger i Södermanland, Svealand.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Bengt J Malmsten
Bengt J Malmsten VIP