Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Litterärt brottstycke 800


EN AV DE ADERTON

Han var den okände poeten som blev
akademiledamot Kjell Erik Espmark
1930-2022 och som genom envetet
nitiska studier i litteraturhistoria tog
en filosofie licentiat.

De biografiska monografierna avhand-
lande tungviktare som H.Martinsson,
A.Lundström mfl samt en analogiskt
komponerad historik rörande litterära
Nobelpris banade hans väg till stol 16
1981 och som han besatte tom 2018 då
han med flera andra ledamöter avgick
pg av interna konflikter vars upphovs-
man Jean Claude Arnault läckt komm-
ande nobelpristagare och bedrivit lös-
aktigt uppträdande.

Espmarks litterära mångfald omfattande
olika genrer där hermeneutik var en gren
i hans litterära forskning som närmast
arkeologisk i hans bibliofila arbete vittnar
om ett intellekt under ständig cerebration.



-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2022-09-18 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP