Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en vän


Minnet är en spegel

Det är natt snart

och jag vet inte

varthän stegen går

och om jag får

en lykta i min hand

för att lysa mig vägen

 

Aplarna bär ännu frukt

och rosen blommar

än en gång

innan höstens köld

griper tag i kronbladen

 

Det är vackert nu

oändligt vackert

och jag minns ord

och jag minns möten

på andra sidan vemodet

när vinden bar

och en drake flög högt

i pojkens linor

 

Det är sent i kvällen

för sent för en dans

längs en stig i skogen

och för en stund vid stranden

och en simtur i vattnet

 

Minnet är en spegel

av drömmarna om allt

 

Men sjön ligger stilla

och ingen måne syns

under täta täcken

av moln och glömska




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-09-18 16:24



Bookmark and Share


  Lars Thorelli VIP
Om månen är solens spegelbild så kanske vemodet är en tankens reflektion. En text som för mina tankar till tröstens gråskalor. Mycket vacker text som förtjänar ett bokmärke.
2022-11-26

    Lena Söderkvist VIP
Vemod var ordet. Vacker text, finns en vila i den och en vilja att förlikas med det som är.
2022-09-20

  Änglaögon
Så vackert på andra sidan vemodet.
2022-09-19

  lodjuret/seglare VIP
Likt en smak på tungan känsla förflugen... likt i pussen på gatan tro på mera regn.
2022-09-19

  Eva Langrath VIP
Vacker lite vemodig dikt.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP