Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säsong

 

Efter snö
kommer tö
och vintern säger stopp
träden visar en liten knopp
ljuset träder in
lockar fram våren min
vi firar våryra för stunden
för vintern är ofta oregelbunden

Sommarblomster vaknar sen i omlott
solens strålar värmer kropp
badstränder och vattenglitter
i öron hörs fågelkvitter
därefter spelar höstmörkret på scen
och trädgrenar sprakar i eldtonssken
alla årstider har sin turlista
jag vill ingen av dem mista

Copyright Susen 




Bunden vers (Rim) av Susen VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-18 17:32



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fint skrivet om årstiderna.
2023-01-06

  Kajan VIP
Texten har en lekfullhet i både ord och ton som gör läsningen lätt och ledig, och visst har alla årstider sin charm, även om man ibland får leta lite.
2022-09-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om hur årstidernas magiska kraft.
2022-09-19

  Maria Sundelin VIP
Naturens och livets gång

2022-09-19

  Sparvögat VIP
Ett vackert tidevarv vilar i orden som är vackert bundna i fina rim…
Och visst vill man skåda dem alla!

2022-09-18

  Solstrale VIP
Så finstämt vackert rim. Årstidstemat går fint ihop och metaforen tågtidtabell är klockren! Tummen upp!
2022-09-18

  Larz Gustafsson VIP
Vintern är ett gissel.
Bore är nationalsocialist.
2022-09-18

  Öknens Ros VIP
Hyllning till årstiderna, fint beskrivet.
2022-09-18

  Eva Langrath VIP
Fin liten text som jag märker att jag börjar tralla till.
2022-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP