Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blott en dag





En ensam man på ett tåg. Och solen går ner.
Vem han nu är.
Kanske på väg hem. Kanske resan lång. Resan tyst.
Allt är för evigt. En dröm, ett andetag,
blott en dag som försvinner för gott.

*

Det hörs ljuv musik. En konsert. Dom sitter där på rad
fåglarna. Fåglarna han drömde. Drömmen som gjorde honom glad.
Lite sällskap. En hund. Ett samtal. Ögon som är snälla.
Någon glad. Det var bara en dröm. Natten är här.

*

Morron. Tåget har stannat. Fåglarna har flytt. Fåglarna han drömde.
Det ligger fjädrar överallt, på marken. Överallt.
Kanske på väg hem. Kanske resan slut. Allt är för evigt. En dröm, ett andetag
Blott en dag som försvinner för gott.








Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 85 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-11-17 09:52



Bookmark and Share


  Niliboy
Älskar titeln å det alldagliga innehållet som är dina fina infall å fantasikrumbukter!
2022-11-18

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Du är fantastisk på att göra vardagliga reflektioner oändligt betydelsefulla och känslosamma. Jag brukar känna dina texter, inte läsa dem.
2022-11-17

  KYREUS of Sweden
Serena, smärtsamma rader.
2022-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg