Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Allt inom mig är ett halv

 

Jag bor i!

Jag lever i!

 

En halv kropp

En halv existens

 

Jag har en halv själ

Ett halvt hjärta

 

Min andra halva

Min andra halva jag

 

Dog som ett barn (våldtagen)

Dog som en unge (krigsfånge i tio år i Iran)

 

Dog som evig flykting

Dog som evig kränkt

 

Dog som ett offer för religion, ideologis hat

Dog som ett offer för min dumhet

 

Jag ej brinner längre för de lögnfulla mänskliga rättigheterna

Jag ej brinner längre för likvärdighet mörka lögnarna 

 

Jag ej brinner längre för de som falla offer

För någon religion, ideologi osv

 

Jag ej och aldrig i mitt liv brunnit för demokratis skull

Jag ej och aldrig i mitt liv brunnit för djur, miljös skull

 

Jag ej och aldrig brunnit för kärlekens skull

Jag ej och aldrig kommer att brinna för frid och fred i världen

 

Jag hatar ingen!

Och blev ett offer för alla

 

Och komihåg!

Lägg det djupt i minnet!

 

Jag är en halv människa

Jag har en halv existens!

 

En halv människa är inte lika värd

Som en hel människa eller hur?

 

Min andra halva tog du ifrån mig

Du människan, religion

 

För en halv jag som finns kvar i mig!

Kämpar vidare!

 

Den halva jag lever för nu!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 68 gånger
Publicerad 2022-09-19 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP