Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gungstolen som blev en tidsmaskin.


Gungstolsresan

Gung stolen ivrigt jag gungar
blickar stint mot vår dörr
ute hörs stormen ljunga
väntar på far som förr

Potatis jag plockat ur jord
ångar het på vårat bord.
fläskosets doftande rök
ligger dimmigt över vårt kök

ivrigt mot dörren jag blicka
längtar att höra hans steg
klockan den fortsätter ticka
snart kommer han hem från sitt kneg

-Mor, när kommer han hem klockan är nu över fem ?
-en liten stund till,
snart är han här
fadern som håller dig så kär.

Far dröjer...

trött av spänning och förväntan
blir ögonen tunga av längtan
Jag domnar och somnar...

En röst ropar från fjärran
-men Märta du har somnat i gungstolen igen ?
ta tag i rullatorn , ta på dig sjalen
så följer jag dig till matsalen..

-det ska visst bli potatis och fläsk idag
..står så på menyn.




Bunden vers av Kerstin VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-19 11:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Bedårande fint.
2022-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Kerstin
Kerstin VIP