Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


sömnen II

 

 

sömnen...
suset i tallkronans grenars beklädnads rörelse
barrens gröndoftande terpentinånga doftande
frigöras i den skaldande vindens fina beröring

 

sömnen...
skogen doftar ödmjuka slumrande energier nu
symbiosens sömn stillar klorfyllflödets rörelse
de singlande resterna av när tallkronan barrar 

 

sömnen...
metamorfosen omvandlande osynliga element
nu ses komposten omgärda rotsystemets boning
mikrobernas sång i jordmånens myllas harmoni

 

sömnen...
sömnen ingen sömn - sömnen en flödande existens
sömnen en tillvaro där allt omvandlas bearbetas om
sömnen förnimmelsens passage där allt får nytt liv

 

sömnen...
sömnen en väg mot deltats slutdestination i livsflödet
sömnen är skeppet som seglar ut i havets öppna famn
sömnen omfamnas där välkomnande på den sista vilan

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-19 12:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP