Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Skogens rubinröda lycka

 

fågelflockarna skrocka
dags att bären nu plocka


sinnligt röda lyser bären
i riset, i buskarna, i träden

skogens rubinröda lycka
min njutmättnad smycka

 

ack på rönnbär klänger beska
men lingon alltid saftigt läska
njut åkerbären med sin sötma
känn hallonen med sitt friska
smultron över dem alla härska 

 

skogens alla rubinröda bär
se dem och smaka dem där 

 
ser fågelflockarna anlända
nu tar bären slut kan hända

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-09-22 14:21



Bookmark and Share


  Niliboy
Synd att man inte längre orkar plocka. Men det är ju inte så dyra lingonen!
2022-09-25

  Blått Norrsken VIP
Härligt och vackert i skrivandet och i din målning. BRA!!!
2022-09-24

  Blomma-Stjärna VIP
spännande fågelbild
och härlig dikt om våra röda bär
- jag tror de läckra bären räcker åt både fåglarna och oss andra!
Låt oss skörda lagom - inte skövla!
2022-09-23

  Marita Ohlquist VIP
Härligt att kunna skörda så mycket godis i naturens stora skafferi.
2022-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP