Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


EN HÖSTARNAS HÖST

 

Jag står där helt ensam i septembernatten

och smakar på det kalla regnet

som faller på mitt ansikte

det blandas med tårarna på min kind

här i detta märkliga landskap

 

jag fortsätter helt sakta

min nattliga promenad …gatan fram

ljuden och ljuset finns alltid här

där som nu gatlyktorna skapar ljusfenomen

i den glittrande våta svarta asfalten

 

och som en levande och öppet virvlande

liten strid bäckfåra

rinner nu vattnet där intill trottoarkanten

på sin väg mot vägbrunnens

branta och mörka fall

 

detta är staden som nu får  

sin alldeles nödvändiga transfusion

av näring och vätska

så som alltid de stora haven har fått

från alla flodernas flöden

 

ja jag har nu på nytt återvänt från lugnet

där vid min egen strand

och saknaden är redan nästa outhärdlig

jo visst staden är ju den samma

men den är kanske ändå något lite kallare

 

men här och nu i den sena natten

sprids ändå ett någorlunda lugn

men visst -det är obevekligen höst nu

i såväl min själ som i mitt hjärta

men i minnet av ljuset och friskheten vid havet

-finns också hoppet …kvar

 

Copyright © AndLou

 

 

 




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-09-20 10:36



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin dikt om havet kontra staden,
men det är först vid havet och i synnerhet på havet som man kan känna lugn och tillfredsställe
2022-09-21

  Öknens Ros VIP
Vacker bild till vemodig dikt.
2022-09-20
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP