Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig som då

 

 

aldrig var kärleken så vacker som då 

aldrig var himlen så blå 

som när förälskelsen slog rot 

för den finns ingen bot 

 

de älskande två fick ej nog 

och de båda förstod 

att detta var något stort 

de öppnat kärlekens port 

 

ljuvligt var livet det underbara 

till sjunde himlen de fara 

men på himlen mörka skyar syntes 

svåra tider snart begyntes

  

snart mannen på annan kvinna såg 

i smyg han lägrade henne på eget bevåg

men missgärning avslöjas snart 

det blev med tiden uppenbart 

 

falskhetens tunga falska ord talade 

bakom ryggen hennes han baktalade 

den första kärleken ej den sista 

henne kunde han utan samvete mista 

 

från famn till famn han gick 

varje gång han fick en kick 

ack kärlek du bedrägliga 

du så rent ut sagt förfärliga 

 

i kärleks namn så mycket begås 

hur kan detta nånsin förstås? 

i krig och kärlek är allt tillåtet 

men aldrig nånsin förlåtet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-09-21 11:59



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Love is war.
2022-09-24

  Kungskobran VIP
Gammal sanning
Kärleken är evig, det är bara föremålen som växlar
2022-09-22

    Lena Staaf VIP
Att bli övergiven sv den man älskar svider så djupt. Att gå från famn till famn kan gälla både kvinnor och män, annars fanns det inga famnar att gå till.
2022-09-22

  Marita Ohlquist VIP
Det är ganska vanligt dessvärre
hemskt att bli sviken av en sådan herre.
2022-09-21

    Music mind VIP
Usch...vad arg man blir. Den känns ända in i hjärteroten denna dikt. Besvikelsen och bedrövelsen...
2022-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP