Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luft



Ett plastnät dansar under solen
det både skymmer och släpper in
skugga och ljus om vartannat;
stort mäktigt segel när det fläktar
svävande säng däremellan.

Ett plastnät väntar så gärna, det går så bra
att bara hänga där;
suga upp ljusglimtar, sila dem, och se dem falla,
värma öron, tår, nästippar…



…de som fastnar på vägen
gnistrar i magen om man tittar upp.

Och när vinden tar i och sliter tag,
stretar det inte emot, det gör inget motstånd
- bara fladdrar och fladdrar
Så löst hänger det
att det aldrig lossnar.
Luften cirkulerar fritt.




Fri vers av ingeling
Läst 109 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-20 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingeling
ingeling